top of page

De Fluessen Bruiloft

Voorbeeld bruiloft met dagvullend programma

40 daggasten en 100 avondgasten

Kostenindicatie: € 11500

Incl. zaalhuur, boothuur, eten & drinken

Vaartocht met jullie bruiloftsgasten

10:00 – Ontvangst

Wij ontvangen jullie gasten in de Oranjerie of in de Schipperszaal met koffie, thee en Friese lekkernijen. Vanuit hier vertrekken alle gasten voor een korte wandeling (1km, ca. 12 minuten) naar het historische kerkje van Elahuizen

 

11:30 – Ceremonie

Jullie gasten hebben zich verzameld voor het kerkje en zien jullie een mooie entree maken in jullie trouw vervoer. Als alle gasten hebben plaatsgenomen maken jullie de officiële entree in de kerk.

 

12:15 – Proosten met bubbels

Jullie hebben elkaar net het jawoord gegeven en het officiële gedeelte gaat dan over in een toost met jullie gasten.

13:00 – Varen

Vanaf het kerkje kunnen jullie gasten direct aan boord stappen van een gemotoriseerde platbodem. Op de boot hebben wij picknickmanden klaargezet met sandwiches, fruit en drankjes. Jullie schipper vaart jullie dan over de Friese Meren wat fantastische foto’s oplevert.

 

14:00 – Taart aansnijden op het eiland

Eenmaal aangekomen op het eiland heeft ons bediening al een selectie van heerlijke taarten klaargezet of jullie snijden hier je eigen bruiloftstaart aan.

 

16:00 – Borrel

Met de boot meren jullie vervolgens aan bij het terras van het Schippershuis. Hier staat de borrel al voor jullie klaar. Onze bediening zal rondlopen met hapjes en drankjes.

De ondergaande zon zal dit een romantisch moment maken waarin jullie heerlijk over de haven en De Fluessen kunnen uitkijken.

 

18:00 – Diner

Jullie kunnen samen met jullie gasten op informele wijze genieten van lekker eten uit onze (buiten)keuken. Ons team werkt zoveel mogelijk met lokale ingrediënten en we zullen een mooie mix van vlees, vis en groentegerechten presenteren.

20:30 – Feestavond

Natuurlijk dient deze bijzondere dag afgesloten te worden met een spetterend feest. De recreatiezaal is een intieme ruimte die zich goed leent voor een mooi feestje. De muziek wordt verzorgd door een DJ en de bediening loopt rond met drankje en lekkere borrelhappen.

Tegen het einde van de avond serveren we jullie gasten nog een late-night snack.

Aanvullingen

Vrijdagavond 

Willen jullie de vrijdagavond al vast samenkomen met vrienden en familie om dit unieke weekend samen in te luiden? Dan kan uiteraard, wij zorgen voor een lekker diner buffet zodat jullie gezellig kunnen bijpraten bij de vuurkorven op het terras van het Schippershuis of binnen bij de haard in de Schipperszaal.

Het Schippershuis is geschikt voor max. 55 personen overnachting

 

Zaterdagavond

Jullie gasten de mogelijkheid bieden om te blijven slapen op de feestlocatie, dat is niet alleen erg gezellig, maar ook erg praktisch en wel zo veilig.

 

Brunch op zondag

Om de zondag af te sluiten kunnen we een heerlijke brunch maken zodat iedereen nog even verhalen van de vorige avond kan ophalen, en terugkijken op een mooie dag.

Mocht er behoefte zijn om even uit te waaien op het water dan helpen wij jullie graag met een sloep, sup of zeilboot.

Culinair

Of het nu een overheerlijke bbq is met langzaam gegaarde buikspek ,huisgerookte zalm uit onze rookoven, of pizza uit de houtoven onze complete buitenkeuken biedt vele mogelijkheden om op een informele wijze een gezellig diner samen te stellen.

Wil je liever uitgeserveerde gangen met bijpassende wijnen, waarbij de chef aan tafel komt vertellen met welke seizoenproducten uit de regio ze gekookt heeft, dat kan natuurlijk ook.

We werken samen met FARMily waarbij we zoveel mogelijk gebruik maken met lokaal geteelde biologische groenten en kruiden.

DSC01838rS.JPEG

De ceremonie

De gemeente Fryske Marren heeft een aantal bijzondere trouwlocaties. Waarvan we hier aan aantal weergeven. 

Het is ook mogelijk om bij ons in het Schippershuis te trouwen.  Tegenover onze haven op 5min lopen hebben we ook nog een bijzondere locatie waar je buiten kunt trouwen met het water van de Fluessen als achtergrond (op aanvraag)

Meer info over de trouwambtenaren in de gemeente vinden jullie hier

DSC_3092.jpg

Bruidstaart

Kunnen jullie ook niet wachten met aansnijden..... 

Met alle gasten varend naar een van de nabij gelegen eilandjes waar wij klaar staan met champagne en de bruidstaart of een uitgebreid taartenbuffet, hoe romantisch is dat!

Eiland: Nije Krúspôle op 15-20 minuten varen

Eiland: Langehoekspôlle op 25-30 minuten varen

DSC02358S.JPEG
DSC02114S_.JPEG

Vaartocht

Wat is mooier dan met jullie gasten het water op te gaan. Genieten van de mooie vergezichten over de Friese Meren. Aanleggen op een van de vele eilandjes en daar de bruidstaart aansnijden.

Op en afstappen kan direct vanaf het terras van De Fluessen.

DSC02451S.JPEG
Schippershuis terras P1010051 final small.jpg

Borrel

Geniet samen met jullie gasten op ons haventerras van heerlijke cocktails en mooie hapjes.

Omzetgarantie

De Fluessen hanteert een omzetgarantie van € 7.000,00 op hoogseizoen dagen zoals vrijdag en zaterdag in de maanden mei, juni en september. Dit houdt in dat de totale reserveringswaarde op een bepaalde datum aan dit bovengenoemde bedrag moet voldoen. Naast eten & drinken en zaalhuur kan de omzetgarantie ook aangevuld worden met o.a. tenthuur, bloemdecoratie.

Neem gerust contact om de mogelijkheden te bespreken.

It Sailhûs - buiten (Bas Meerwijk) (11).jpg

Meer informatie..... JA!

Mochten jullie enthousiast geworden zijn over de trouw mogelijkheden bij De Fluessen, laat dan via onderstaand formulier even jullie contactgegevens achter dan nemen we contact met jullie op.

Dank voor uw informatie aanvraag!

bottom of page